ROM i Bilder

Då så, ska jag försöka sammanfatta den helt fantastiska och händelserika resan till ROM :


Söndag:
När vi landat kl. 10 åkte vi direkt ut till Katakomberna, gravplatser i underjorden skulle man kunna förklara det. Utgrävda gångar där de begravde människor. Kändes helt otroligt att andas in all den historia som vilade där!
Därefter åkte vi in till det fantastiska hotellet i Rom, Mecenate Palace, och sen direkt ut igen för den självklara lunchen, pizza! Om det inte hade varit nog med åkande så blev vi en timme senare upphämtade återigen med buss för färd ner mot Neapel där vi såg matchen Napoli-Inter. Efter att chaffisen lurat i polisen att vi va "Zlatan familia" så fick vi poliseskort in till arenan. Där fick vi sen följa matchen tillsammans med 200 Interhulliganer, händelserikt minst sagt! Men vi fick ju i vilket fall se Zlatan! Vi hade varit vakna i stort sett ett dygn när vi äntligen kom tillbaka till Rom!
Utanför Katakomberna I den fina parken utanför Jag o Bror utanför hotellet En av Roms alla 900 kyrkor! Johanna o Angelica Fotboll

Måndag:
Började dagen med en frukost i världsklass innan vi hade en personalkonferance på ett par timmar. Där efter var det dags för lunch och det godaste pastan ever! Efter lunchen var det dags för sightsing i Rom. Vi såg Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon, Forum Romanum och Colosseum! Helt fantastiskt! Obeskrivligt!
På kvällen var det dags för en typisk Italiensk middag- Fyra rätters. Det Italienska köket är helt fantastiskt, den middagen är med o slåss om titeln för det godaste jag någonsin har ätit, världsklass!
Kyrkan från hotellets tak Frukost balkongen   Spanska trappan Fontana di Trevi Min fina pappa och bror  Pantheon  Forum Romanum Colussuem    Hela Italien-gänget

Tisdag:
På tisdagen var det fritt fram att göra vad man ville. Så jag, Daniel, Johanna, Mariann, Gunilla och Anders bestämde oss för att åka till Vatikanen. Vi började i det Sixtinska kapellet där Michelangelo målat det berömda taket. Luften gick helt ur en där inne. Man va tvungen att sätta sig och kunde sitta där hur länge som helst och bara titta på allt det underbara!
Därefter gick vi vidare mot St. Peterskyrkan där våran "guide", Anders som varit där förut, tyckte att det var helt ok att gå före hela den 500 m långa kön som ringlade sig runt hela St. Petersplatsen, skämmigt utav bara fan men men, in kom vi! Har nog aldrig sett något mäktigare! Helt himmelskt vackert var det där inne!
På kvällen var det dags för våran surprise! Det visade sig att vi skulle åka en timmes bilfärd (en halvtimme i italienskt tempo) upp i bergen till en vingård. Sagolikt vackert! Där fick vi tillverkar vår egna pasta vilket var superhäftigt, och sen givetvis dricka gårdens alla underbara viner till middagen, som naturligtvis även denna gång bestod av fyra rätter. Man gick aldrig ifrån bordet hungrig om jag säger så! Sent på kvällen var det dags att rulla hemmåt, men först ett stopp vid Colosseum för att få se det nattetid! En fantastiskt underbar resa avslutades på bästa sätt!
300 f.Kr   Michelangelo målningar St. Petersplatsen St. Peterskyrkan   Jag o Johanna Matlagning 



Linnéa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0